Belangenbehartiging voor en door getroffenen van georganiseerd geweld tegen kinderen

Spotlight is erg blij met het initiatief van de organisatie DIS is me.

Dis is Me heeft in samenwerking met het Kenniscentrum TGG en Spotlight ervaringen verzameld over trans-generationeel georganiseerd geweld. Deze waardevolle kennis is te vinden via deze link naar de website van DIS is me.     https://www.dis-is-me.nl/ervaringen/tgg-inleiding/

Het volgende antwoord op een van de vragen verwoordt een belangrijke reden dat we met elkaar besloten hebben aandacht te besteden aan dit thema.


“Ik begrijp dat het nogal wat van de ander vraagt, om de realiteit van TGG toe te laten als waarheid. Het verandert iemands mens-/ en wereldbeeld. Het is menselijk om ons veilig te willen voelen, dat is legitiem. Het is pijnlijk dat zoveel mensen het bestaan van TGG niet geloven of het ontkennen, want dat drukt het geheim verder naar binnen en vergroot het isolement. Het helpt mij als mensen eerlijk zijn. Als ze zeggen dat ze het moeilijk vinden om het te bevatten, of dat ze het heftig vinden om te horen.”


- Iemand met TGG-ervaringen en DIS/AGDS


NPO Radio 1 uitzendingen:

Waarom Stefanie en Beatrix hun eigen kinderporno willen vinden
Deze uitzending is door de VPRO op de website van Argos offline gehaald maar is nog wel te beluisteren op YouTube. Spotlight heeft een reactie hierop naar de redactie van Argos en de Ombudsman gestuurd.
 https://www.ccma.cat/3cat/crits-silenciats/video/6248057/